Den šest

Uaaaaaa zimaaaaaa. V noci bylo tak 2-5 stupňů, takže jsme všichni krásně vymrzli a nastydli. Po snídani jsme skočili na velbloudy a mazali zpátky k hotelu, kde jsme nechali zaparkované auto.

DSC04090

S touto cestou se pojí další nepříjemná situace – pokuta. Skoro za každým městem tu mají policejní kontroly. Na některých by se musí zastavit a smí se pokračovat, až příslušník pokyne. U některých stačí jen pomale projet. Nevíme přesně, jak se pozná jedna od druhé. A tak nás zastavil policista, protože jsme nezastavili. A blbou shodou náhod já jsem zrovna fotil vykloněnej z okýnka, takže jsem neměl pás. No celkem to bylo za 300 dirhamů (750 Kč)

Další na řadě bylo místo s názvem Toudra Gorges. Moc hezká soutěska. Nejdříve jsme chtěli dát ještě jeden dost podobný kaňon a přespat poblíž, ale nejsme zrovna kamenový tipy, a tak jsme se shodli, že šutrů už bylo dost a popojedem radši do dalšího většího města a pošetříme si tak čas na Marrakesh a případnou procházku po Vysokém Atlase.

DSC04125DSC04128

Po ubytování jsme se s Honzou Jůnou vydali na jídlo a já si dopřál zatim nejlepší tažín. Hovězí maso se úplně rozpadalo..

IMG_0269

Vyčistit zuby a spát, zítra nás čeká opět dlouhý den.

Jo a superhodnej pán na recepci mi prej zejtra ráno zadarmiko vypere oblečení, takže nebudu muset recyklovat již nošené kusy. Jupí.