Den jedna

Chceš letět na deset dní do Maroka? Jsou tam zrovna levný letenky. No jasně!

Naplánovaná cesta půjčeným autem - 1400km - klikni pro odkaz na mapu
Naplánovaná cesta půjčeným autem – 1400km – klikni pro odkaz na mapu

Jakože zpáteční letenka za 2k Kč je fajn. Ale když kvůli tomu člověk musí urazit dalších 600km z Prahy do Frankfurtu Hahnu, tak už to taková pecka neni. A když si pak koupí letenku do města, kde na něj vůbec nic nečeká, takže se hned po příletu vydá na dalších 250km, tak z toho vyjde moc hezky strávenej první den v poloze v sedě.

Společník na dalších 10 dní
Společník na dalších 10 dní
Kuba, já, Honza J. a Honza F.
Kuba, já, Honza J. a Honza F.

Cestou již v půjčené dacii logan jsme se stavili na občerstvení. Samozřejmě prodavač nevěděl ani slovo anglicky. Za bagetu naplněnou čerstvě připraveným kuřecím si řekl 20 dirhamů(50 Kč). V článcích o Maroku psali, že si místní afričani smlouvání vyloženě užívají a jsou zklamaný, když jim tuhle hru odepřete. Tak jsem ho úspěšně srazil na polovinu 😀 k tomu nám dal ještě typickej přeslazenej silnej mátovej čaj (5 dirhamů á) a mohli jsme pokračovat do předem vybraného airbnb ubytování.

IMG_0168

Teď jsou dvě hodiny ráno a já dopisuji poslední řádky. Je tu hlasitě slyšet protékající kanál a docela zima (12 stupňů?) budíček v osum se snídaní slíbenou od majitelovo sestry – oba bydlí v horním patře.

IMG_0169

Dobrou z Fesu